Marte Roen

Managing Associate (Permisjon) Autorisasjon: Advokat
Kontor: Oslo

Marte Roen jobber i Kvales hav- og energiavdeling, hvor hun primært bistår kunder i kontraktsforhandlinger innen shipping, offshore og fornybar energi. Marte har mer enn ti års erfaring som rådgiver, med fokus på skipsbygging, fabrikasjon og salgskontrakter.

Hun har bistått i ulike internasjonale offshoreprosjekter, inkludert olje- og vindprosjekter. Marte har også bistått på et bredt spekter av skipsbyggingskontrakter i Norge og internasjonalt. Hennes erfaring inkluderer anbud, kontraktsforhandlinger, og løpende rådgivning i prosjekt- og operasjonsfasen. Marte har betydelig erfaring med tvisteløsning, med erfaring både fra ordinære domstoler og voldgiftsbehandling.

Marte har bred erfaring innen sjøforsikring, etter å ha jobbet for det norske sjøforsikringsselskapet Gard. Hun har også vært in-house erfaring (secondment) for et ledende serviceselskap innen olje-, gass- og fornybarsektoren, samt vært internadvokat utstyrsleverandøren Wärtsilä.

Hun har lang erfaring med å jobbe med åpenhetsloven og OECDs retningslinjer for flernasjonale selskaper, og er en sentral del av Kvales ESG-team. Marte rådgiver et bredt spekter av klienter med implementering av due diligence-prosesser. Hun holder ofte presentasjoner og workshops for klienter om temaet.

Marte har siden 2019 vært medlem av JUS fagutvalg for shipping og offshore. Hun har tidligere også vært styremedlem og leder av Young CMI - Norge. Marte har også en Executive MBA i shipping og logistikk ("den blå MBA") fra Copenhagen Business School.

Publikasjoner

Lexology GTDT: Market Intelligence – Shipping

2022

Updated Guidelines on ESG Reporting in the Shipping and Offshore Industries – Mondaq /January 2022 (med Gry Bratvold)

2022

The Legal 500 Country Comparative Guides, Norway's chapter on Environment (med Yngve Bustnesli, Anne Kaurin og Gry Bratvold)

2022

Medforfatter på et kapittel i boken "Oil and Gas Activities in Norway – Regulatory and Contractual Framework", Gyldendal

2021

Chambers Global Practice Guide: Insurance & Reinsurance, 2021

2021

Lexology GTDT: Market Intelligence – Shipping

2021

Språk

Norsk

Engelsk