Vårt tilbud til studenter

Verden rundt oss er i endring. Det stiller også krav til advokatbransjen. Morgendagens advokater står foran flere og mer sammensatte utfordringer enn tidligere. I Kvale ser vi det som vår viktigste oppgave å være i forkant av utviklingen og å svare på klientenes behov. Det betyr at vi må knytte til oss de beste hodene - vår utvikling avhenger av engasjerte, initiativrike og nysgjerrige unge kolleger som utfordrer oss.

Vi vet at det som nyutdannet kan være både krevende og overveldende å finne fotfeste i en ny bransje. Derfor er det viktig for oss å lære deg å kjenne og å gi deg sjansen til å kombinere teori med praksis under studiet.

Kvale er opptatt av å ha et godt samarbeid med studentene. Vi er derfor stolte sponsorer av JIK (Jusstudentenes Idrettsklubb) og Juridisk Racketklubb samt flere studentarrangementer gjennom året.

Jobber du for et studentarrangement eller forening og ønsker å søke om støtte? Ta kontakt med vår markedskoordinator Mathilde Naustvik.

Hva vi tilbyr

Studenttilbud

Under kan du lese mer om noen av tilbudene vi har rettet mot deg som student

Kvales sosiale medier

Er du nysgjerrig på en karriere som forretningsadvokat? Følg oss på våre sosiale medier med innhold tilpasset studenter og nyutdannede her:

Her vil du få et nærmere innblikk i livet som advokatfullmektig i Kvale, samt følge våre traineer under sine opphold hos oss. Vi oppdaterer også jevnlig med egne arrangementer og manuduksjoner for studentene.

Trainee-opphold

Få en forsmak på livet som advokatfullmektig! Kvale har gjennom hele året flere traineer ved våre kontorer i Oslo, Ålesund og Tromsø.

I fire til fem uker får du en introduksjon til yrket og erfaring med samme type oppgaver som våre advokatfullmektiger jobber med. Alle traineer får både en partnerfadder og en fullmektigfadder som følger dem opp. Vi strekker oss også langt for å tilrettelegge for at du skal få følge en rettssak med alt det innebærer av forberedelser. Du vil også bli invitert på alle våre sosiale arrangementer.

Det er viktig for oss å bli kjent med deg i løpet av ukene som trainee. Derfor anbefaler vi at du viser initiativ og byr på deg selv. Oppholdet avsluttes med en oppsummeringssamtale der vi evaluerer oppholdet. Vi legger vekt på gjensidig evaluering slik at både du og vi kan gi hverandre konkrete innspill og tilbakemeldinger.

Vi ser helst at du har gjennomført første semester av tredje studieår (uansett hvor du studerer) før du har ditt første traineeopphold. Du kan imidlertid søke også før dette – på grunn av stor pågang planlegger vi lang tid i forveien.

Et spørsmål mange stiller oss er om vi opererer med karakterkrav. Vi ser etter studenter som er ambisiøse, men karakterene dine er ikke alt. Har du spesielle interesser eller noe du engasjerer deg sterkt for, setter vi pris på at du får frem dette i søknaden din.

Interessert?
Traineestillinger utlyses på CVideo og opptaket skjer hovedsakelig i forbindelse med gjennomføringen av ALD i januar-februar hvert år. Samtidig er vi er alltid interessert i dyktige og motiverte kandidater, og det er mulig å levere en åpen søknad gjennom året her.

Manuduksjoner og events

Gjennom året holder vi en rekke manuduksjoner og events rettet mot studenter.

Sjekk ut vår arrangementsside her, eller følg oss på våre sosiale medier for å holde deg oppdatert om når vi setter opp noe nytt.

Studentjobber

Vil du utvide nettverket ditt og få ekstra penger på konto ved siden av studielånet?

Vi rekrutterer med jevne mellomrom studenter fra 1.–5. studieår i Oslo til å jobbe deltid som resepsjonist og møteromsmedarbeider ved vårt kontor i Oslo. Dette er en fin mulighet til å bli bedre kjent med de som jobber i Kvale, og miljøet hos oss.

Møt oss!

Vi deltar på Arbeidslivsdagene i Tromsø, Bergen og Oslo hvert år.

Også utenom dette er du velkommen til å ta kontakt med oss for en uformell prat.