Frokostseminar arbeidsrett: Når kan bedriften si opp en “vanskelig” medarbeider?

mandag 5. juni
0900-1130
Kvale Advokatfirma, Haakon VIIs gate 10, 0161 Oslo

Når kan bedriften si opp en “vanskelig” medarbeider? Frokostseminar hos Kvale med 2 bøker tirsdag 5. juni kl. 09:00-11:30

Påmelding:  marked@kvale.no

Det skal være høyt under taket til bedriften og det foreligger ytringsfrihet, men det går en grense for hvordan en arbeidstaker kan opptre uten at det går ut over styringen av bedriften eller arbeidsmiljøet til kollegene. Noen såkalte “vanskelige” medarbeidere varsler også om kritikkverdige forhold for å få varslervern, når de kalles inn til medarbeidersamtale om sin oppførsel. Hvordan skal bedriften, verneombudet og tillitsvalgte møte en slik situasjon? Det er lite praksis fra Høyesterett på området, men noen saker fra lagmannsretten i 2015-2017 gir interessant veiledning i hvor grensene går.  Av og til er sluttpakker løsningen i noen av sakene, og vi ser på når og hvor store sluttpakkene ender på i praksis, bla. ut fra Kvales siste bok om sluttpakker i norsk arbeidsliv, se her (boken er inkludert i seminaret).

På seminaret gjennomgås:

  • Når er det grunnlag for oppsigelse av vanskelig medarbeider?
  • Hva er den beste saksbehandlingen i disse sakene?
  • Hva om den “vanskelige” også varsler om kritikkverdige forhold?
  • Verneombudet og tillitsvalgtes roller
  • Bør det brukes faktaundersøkelse?
  • Når bør saken løses med sluttpakke og hvor stor må den være?

Foredragsholdere er advokatene (H) Nicolay Skarning og Jan-Erik Sverre, samt advokat Catriona McIntyre og advokatfullmektig Mari Verling. De arbeider mye med temaet og har akkurat hatt en rettssak på dette området.

I kurset inngår kursmateriell samt den nye boka om Sluttpakker i norsk arbeidsliv (pris i butikk: 580 kr.), samt boken Oppsigelser skritt for skritt. I tillegg er det lettere servering og anledning til å diskutere konkrete saker med foredragsholderne.

Seminarpris er 1650 kr. alt inkludert. Det kan også utstedes kursdiplom.

Bindende påmelding til marked@kvale.no.

Begrenset antall plasser. Kvale ligger ved siden av Nationaltheatret stasjon.

Relaterte nyhetsartikler

-Dette er en riktig kjennelse etter min oppfatning, sier advokat (H) Nicolay Skarning, som leder Kvales arbeidslivsavdeling og førte saken for arbeidsgiver.