Kampen om ansiennitetsprinsippet ved nedbemanning føres i domstolene våren 2018 – Bra eller dårlig for bedriftene?

tirsdag 4. april
0900-1130
Kvale Advokatfirma, haakon viis gate 10, oslo

Ekstra frokostseminar hos Kvale onsdag 4. april kl. 09:00-11:30 da seminarene 8. mars og 21. mars ble fulltegnet. Påmelding: marked@kvale.no

Etter at Skanska tapte i lagmannsretten i februar og at nedbemanning i NRK skal inn for Arbeidsretten i mai pga. ansiennitetsprinsippet, føres en kamp om å gi ansiennitet større betydning ved norske nedbemanninger og samtidig begrense bedriftenes muligheter til å sette opp utvalgskretser og inngå lokale avtaler med tillitsvalgte. Er dette bra eller dårlig for norske bedrifter fremover og hvilken vei går rettsutviklingen? Blir fremtidige nedbemannigner mer usikre enn før?

Vi skal på seminaret se nærmere på:

  • Hvorfor tapte Skanska på ansiennitet i lagmannsretten i februar og hva bør de gjøre?
  • Hvordan dele nedbemanningen i kretser etter Høyesteretts dom om Posten i fjor?
  • Hva er de beste utvelgelseskriteriene for oppsigelser og hvilken vei går rettsutviklingen?
  • Må ansiennitet vektlegges, og hvis ja, hvor mye? Forskjeller på bedrifter pga tariffavtale
  • Betydningen av avtale med de lokale tillitsvalgte – har de betydning fortsatt?
  • Betydningen av tapet hos Skanska og de to store sakene om ansiennitet som kommer opp våren 2018 i Arbeidsretten og Gulating lagmannsrett
  • Huskeliste ved nedbemanninger og de praktiske grepene som fungerer (deles ut)

Foredragsholderne er advokatene (H) Nicolay Skarning og Jan-Erik Sverre, som bistår bedrifter og foreninger i denne type spørsmål, og prosederer for alle domstoler, herunder Høyesterett og Arbeidsretten. Med seg har de advokatene Håkon Andreassen, Tonje Liavaag og Catriona McIntyre, som har lang erfaring i rådgivning og tvisteløsning på området.

Deltagerne får utdelt den nye boken Permittering, Nedbemanning og Sluttpakker inkludert i prisen (i bokhandel: kr. 589) , samt undervisningsmateriell og lettere servering. Kursbevis kan utstedes for godkjenning av kurstimer hos Advokatforeningen.

Kurspris er 1850 kr, som også inkluderer samtaler med foredragsholderne i pause og etter foredraget. Nicolay Skarning skal føre saken for Gulating lagmannsrett om ansiennitet og avtaler med de tillitsvalgte i mai, og vil si litt om prinsippene i saken.

Kvale holder til ved siden av Nationaltheatret stasjon ved Vikaterrassen, Haakon VIIs gate 10.