Kampen om ansiennitetsprinsippet ved nedbemanning føres i domstolene våren 2018 – Bra eller dårlig for bedriftene?

tirsdag 21. mars
0900-1130
KVale advoaktfirma, haakon viis gate 10

Ekstra frokostseminar hos Kvale onsdag 21. mars kl. 09:00-11:30 da seminaret 8. mars er nesten fulltegnet (3 plasser igjen). Påmelding: marked@kvale.no

Etter at Skanska tapte i lagmannsretten i februar og at nedbemanning i NRK skal inn for Arbeidsretten i mai pga. ansiennitetsprinsippet, føres en kamp om å gi ansiennitet større betydning ved norske nedbemanninger og samtidig begrense bedriftenes muligheter til å sette opp utvalgskretser og inngå lokale avtaler med tillitsvalgte. Er dette bra eller dårlig for norske bedrifter fremover og hvilken vei går rettsutviklingen?

Vi skal på seminaret se nærmere på:

  • Hvorfor tapte Skanska på ansiennitet i lagmannsretten i februar og hva bør de gjøre?
  • Hvordan dele nedbemanningen i kretser etter Høyesteretts dom om Posten i fjor?
  • Hva er de beste utvelgelseskriteriene for oppsigelser og hvilken vei går rettsutviklingen?
  • Må ansiennitet vektlegges, og hvis ja, hvor mye? Forskjeller på bedrifter pga tariffavtale
  • Betydningen av avtale med de lokale tillitsvalgte – har de betydning fortsatt?
  • Betydningen av tapet hos Skanska og de to store sakene om ansiennitet som kommer opp våren 2018 i Arbeidsretten og Gulating lagmannsrett
  • Huskeliste ved nedbemanninger og de praktiske grepene som fungerer (deles ut)

Foredragsholderne er advokatene (H) Nicolay Skarning og Jan-Erik Sverre, som bistår bedrifter og foreninger i denne type spørsmål, og prosederer for alle domstoler, herunder Høyesterett og Arbeidsretten. Med seg har de advokatene Tonje Liavaag og Catriona McIntyre, som har lang erfaring i rådgivning og tvisteløsning på området.

Deltagerne får utdelt den nye boken Permittering, Nedbemanning og Sluttpakker inkludert i prisen (i bokhandel: kr. 589) , samt undervisningsmateriell og lettere servering. Kursbevis kan utstedes for godkjenning av kurstimer hos Advokatforeningen.

Kurspris er 1850 kr, som også inkluderer samtaler med foredragsholderne i pause og etter foredraget. Nicolay Skarning skal føre saken for Gulating lagmannsrett om ansiennitet og avtaler med de tillitsvalgte i mai, og vil si litt om prinsippene i saken.

Kvale holder til ved siden av Nationaltheatret stasjon ved Vikaterrassen, Haakon VIIs gate 10.