Kvale Advokatfirma har sine røtter tilbake til 1985. Det året sluttet Anders Kvale i den norske hjørnesteinsbedriften Norsk Hydro og åpnet sin egen advokatpraksis. Anders hadde da rukket å bli siviløkonom ved NHH, cand. jur ved Universitetet i Oslo, økonomisjef i Strømmen Stål og han hadde vært advokat i advokatfirmaet Wikborg & Rein og i Norsk Hydro.

Etter at han hadde startet for seg selv fikk Anders tidlig en av sine faste motparter fra tiden i Norsk Hydro som klient. Det var Norges største bedrift; Statoil. Andre viktige klienter kom også til etter oppstart, hvorav Jan Stenbecks Kinnevik-gruppen, kjent for merkevarer som Tele2 og TV3, sammen med Statoil skulle vise seg å bli varige og viktige klienter.

I 1988 inngikk Anders kompaniskap med en annen advokat med bakgrunn fra Wikborg & Rein. Det var firmaets partner Jens Brede. Disse to håndterte i de neste årtiene en rekke store saker både i norske domstoler og i internasjonale voldgifter.

I tiden som har passert siden oppstart har Kvale opplevet stabil vekst i antall medarbeidere, omsetning og renommé. Kvale kulturen er blitt sterk og firmaet har valgt ikke å fusjonere seg til vekst. Alle medarbeidere i Kvale Advokatfirma jobber dedikert for at firmaets fremtid skal bli skal bli minst like suksessfull som dets historie.