Christian Sønsteby

Senioradvokat
Ålesund

Christian er senioradvokat med base ved vårt Ålesund-kontor og er en del av vårt Corporate M&A-team. Han har erfaring med å bistå klienter i en rekke bransjer, særlig innen produksjonsindustri, fiskeri og havbruk. Han er utdannet ved Universitetet i Bergen og har også en mastergrad fra King's College London. Christian begynte i Kvale vinteren 2020 etter å ha jobbet fire år i et annet større norsk advokatfirma.

Han har erfaring med å bistå i forbindelse med oppkjøp og salg av selskaper og virksomheter og gi rådgivning i spørsmål om eierstyring og selskapsledelse. Christian bistår også med utarbeidelse og forhandling av en rekke typer kommersielle kontrakter, herunder leveranse- og produksjonsavtaler og agentur, franchise- og distribusjonsavtaler.

Utvalgt erfaring:

  • I forbindelse med koronavirusutbruddet i 2020 har han gitt løpende rådgivning og bistand til flere store industrivirksomheter om håndteringen av de operasjonelle og finansielle konsekvensene av utbruddet, force majeure, tilpasning av kontrakter, mv.
  • I 2019 var han en del av teamet som bistod Credo Partners og First Process Holding i forbindelse med oppkjøpet av Havyard Group ASAs majoritetsandel i MMC First Process AS.
  • Han bistod i forbindelse med det mye omtalte salget av 100 % av aksjene i det familieeide akvakulturselskapet K Strømmen Lakseoppdrett AS til Mowi for 790 millioner kroner i 2019.
  • Rådgivning til aksjonærene og ledelsen i en raskt ekspanderende forbrukertjenestevirksomhet i Skandinavia i forbindelse med kombinert salg av aksjer og rettet emisjon.
  • I 2017 var han en del av et team som jobbet med restrukturering av et norskeid rederikonsern i kjølvannet av krisen i offshoreindustrien.

Christian fikk advokatbevilling i 2018 og er medlem av Advokatforeningen.

Før han begynte i advokatbransjen jobbet han i flere år som blant annet utgavesjef i TV 2, i tillegg til at han har erfaring som journalist fra VG og Sunnmørsposten.

Språk

Norsk

Engelsk