Kvale styrker sin digitale satsning

I anbudsprosesser trenger oppdragsgiver ikke lenger telle dager på kalenderen, med frykt for å overse helger og helligdager. Kvale lanserer nå Fristberegneren.no, et digitalt gratis verktøy som beregner de anbudsrettslige minimumsfristene enkelt for deg! Ved å svare på en rekke trinn-for-trinn spørsmål vil den innebygde kalenderen gi deg svar på hvilke minimumsfrister som gjelder i en konkret anbudskonkurranse.

Trykk her for å komme til Fristberegneren.no

Fristberegneren

Med ulik lengde på månedene og antall helligdager er det ikke alltid like lett å beregne riktig frist i henhold til regelverket. Særlig vanskelig kan det være når fristen har utløp på et bestemt klokkeslett. Skal fristdagen da medregnes eller ikke?

Fristberegneren.no løser disse problemstillingene for deg; enten du er oppdragsgiver som skal planlegge en eller flere konkurranser, eller er leverandør som ønsker å kontrollere om det er stilt en tilstrekkelig lang frist.

Ved å svare på noen enkle spørsmål angir Fristberegneren raskt hvilke minimumsfrister som gjelder for:

  • tilbud
  • mottak av forespørsel om å delta i konkurranse
  • karensperioden
  • å meddele supplerende opplysninger under konkurransen
  • kontraktsinngåelse etter frivillig intensjonskunngjøring
  • klagefrister til KOFA

Til hvert spørsmål blir brukeren servert en veiledningstekst samt nyttige opplysninger for øvrig. Fristberegneren kan brukes til å beregne frister over EØS-terskelverdi omfattet av anskaffelsesforskriften, forsyningsforskriften og forskrift om forsvars- og sikkerhetsanskaffelser.

Fristberegneren.no er delvis basert på en oversettelse av et tilsvarende verktøy utviklet av Kammeradvokaten og er allerede i bruk i Danmark. Kvale har tilpasset beregneren for det norske markedet og regelverket, samt utviklet en tilleggsfunksjon for beregning av klagefristene til KOFA. I Danmark har Fristberegneren blitt en stor suksess.

 

Dette er hva sentrale danske innkjøpere sier om den danske versjonen;

Fristberegneren er et hurtigt og effektivt værktøj til at skabe klarhed over minimumsfristerne i et offentligt udbud. Det er nemt at bruge for alle – jurister, arkitekter, ingeniører eller andre fagpersoner. Vi bruger det både internt og eksternt i vores samarbejde med vores tekniske rådgivere. Vores tekniske rådgivere anvender ofte MS-project, hvor tidsplanen bliver lavet i arbejdsdage, hvilket ikke hænger sammen med fristerne i udbudsretten. Det har tidligere skabt misforståelser. Med Fristberegneren har vi fået et værktøj, så vi undgår misforståelser med vores tekniske rådgivere. Derudover har vi endnu ikke fundet en fejl i Fristberegneren siden lanceringen for over tre år siden. Dét er imponerende, når man tænker på de mange faldgruber!

(Torkild Schrøder-Hansen, specialkonsulent ved det danske Vejdirektoratet)

Jeg bruger fristberegneren til alle møder, hvor der skal udarbejdes en tidsplan eller der skal laves en ny tidsplan. […] Det er et uundværligt værktøj, særligt når jeg har enkelte udbud, der skal udbydes efter et andet direktiv, end det jeg plejer. Så kan det godt være svært at huske, hvilke frister, der er anderledes. Det behøver jeg ikke tænke over med fristberegneren.

(Charlotte Yun Linde, fungerende Group General Counsel ved Sund & Bælt, som står for driften og vedligeholdelsen af Danmarks største bro- og tunnelforbindelser) .